Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Olet tervetullut joukkoomme!

 

Jäseneksi voit liittyä, mikäli olet Itä-Suomen yliopiston, ylioppilaskunnan, Certian, Pelastusopiston, Varastokirjaston tai lähialueiden kesäyliopistoiden palveluksessa. Jäseneksi on mahdollista hakea myös, jos olet läheisessä yhteydessä yliopistoon tai sellaisessa virastossa, yhtiössä tai muussa yhteisössä, jonka kanssa Itä-Suomen yliopisto tekee yhteistyötä tai jonka palveluja yliopisto käyttää.

 

Edunvalvonta on tärkein yhdistyksen tehtävä. ISYHYn luottamusmiehet ja muut henkilöstön edustajat ajavat jäsenten etuja esim. palkkaus- ja työsuhdeasioissa. Tätä kutsutaan edunvalvonnaksi. ISYHYn jäsenenä et ole yksin, vaan Sinulla on käytössäsi luottamusmiesten ja työsuojelun tukiverkosto. 

Ammattiliitto Pron kautta olet oikeutettu moniin jäsenetuihin, kuten alennuksiin lomaillessa tai vakuutuksissa.  Lue lisää jäseneduista Pron sivuilta https://www.proliitto.fi/pron-jasenyys/jasenedut.

 

ISYHYn jäsenyyttä haetaan sähköisesti Pron lomakkeella. Täytäthän jäsenhakemuksen huolellisesti.

  •  jäsenhakemus on samalla ay-jäsenmaksuvaltakirja
  • lisäohje jäseneksi liittymisestä tästä

 

Jäsenmaksut

  • normaali jäsenmaksu on 1,25 % bruttopalkasta
  • erityisjäsenmaksu (perhevapaalla olevat, työttömät, opiskelijat): ei maksua Prohon. Ks. lisätietoja alla.
  • eläkeläisjäsenmaksu 10 €/vuonna 2021. Prosenioreiden jäsenmaksu lue lisää Proseniorit -sivulta.
  • kannattajajäsenmaksu on 10 €/vuonna 2021

Kannattajajäsen

Kannattajajäsenelle on oikeus osallistua yhdistyksen järjestämiin tapahtumiin, kuten myös yhdistyksen kokouksiin. Maksut, omavastuut jne., ovat samat kuin jäsenillä.

 

Muutokset jäsentietoihin

ilmoitathan jäsentiedoissasi tapahtuvista muutoksista (esim. osoitteen muutos) Pron lomakkeella.

 

Yhteystietosi

ISYHY:n jäsenrekisterin tiedot päivittyvät Pron lähettämien tietojen pohjalta. Mikäli sinulla on markkinointikieltoa, ISYHY ei pysty lähettämään sähköpostitiedotteita.  Pääsääntöisesti ISYHY ei lähetä mainoksia, joten toivomme että markkinointikieltoa ei käytettäisi paljoa, sillä se vaikeuttaa jäsenistölle tiedottamista. Huom! Voit tarkistaa omat tietosi Proplussasta!

 

Erityisjäsenmaksu: Tiettyjen palkattomien vapaiden aikana, kuten aikuisopiskelu, armeija/siviilipalvelu, sairaus/kuntoutustuki, vanhempain-/hoitovapaa, ei tarvitse maksaa jäsenmaksua. Jäsenmaksuvapautuksen edellytys on että ilmoitat tiedon vapaastasi Pron jäsenpalveluun.

 

Työttömyys

Työttömyyden kohdatessa voit hakea ansiosidonnaista päivärahaa Työttömyyskassa Pron kautta. Sivuilta löydät ohjeet hakemiseen sekä sähköiset hakemuslomakkeet. Älä myöskään unohda hyödyntää ProNoste-uraportaalia palvelua, josta voit saada henkilökohtaista uraneuvontaa sekä apua työnhakuun.

 

Eläkkeelle siirtyessä
Kun siirryt pysyvälle eläkkeelle, ilmoita siitä Ammattiliitto Pron jäsenpalveluun  (https://lomakkeet.proliitto.fi/senior/).

Eläkkeelle jääminen aiheuttaa muutoksia jäsenetuihisi ja siirryt Ammattiliitto Pro Seniorit ry:n jäseneksi. Senioriyhdistys on erillinen yhdistys (https://www.proseniorit.fi/) ja kuukauden kuluessa ilmoituksestasi saat senioriyhdistyksen jäsenkirjeen sekä uuden jäsenkortin. Siirtymävuosi on senioriyhdistyksessä ilmainen. Mikäli et halua jatkaa jäsenyyttä senioriyhdistyksessä ilmaisen vuoden jälkeen, ilmoita siitä senioriyhdistyksen jäsenasioiden hoitajalle (kitilamminpaa (at) pp.inet.fi).

Huomioithan, että jos haluat erota Ammattiliitto Pron jäsenyydestä ennen työsuhteesi päättymisestä, on Sinun itse huolehdittava jäsenmaksuvaltakirjasi perumisesta Certiaan. Työsuhteen päättyessä jäsenmaksun perintä päättyy automaattisesti.

ISYHY:n sääntöjen mukaan Ammattiliitto Prosta eroaminen ei erota Sinua yhdistyksen jäsenyydestä, vaikka Ammattiliitto Pro näin ilmoittaa, vaan voit jatkaa jäsenyyttäsi ISYHY:ssä kannattajajäsenenä. Kannattajajäsenmaksu on 10 € (2021), jolla olet oikeutettu osallistumaan yhdistyksen tapahtumiin jäsenhinnalla. Ilmoita kannattajajäseneksi siirtymisestäsi yhdistyksen jäsenvastaavalle (Liisa Havukainen), jonka yhteystiedot löydät ISYHY:n nettisivuilta ja täytä tietosi jäsenrekisteriä varten jäsentietolomakkeelle, koska tiedot eivät välity muutoksen jälkeen yhdistykselle.